Rotaciona peć – Tagliavini

Rotaciona peć Tagliavini rezultat je dobro proučene napredne tehnologije. Proces pečenja se odvija cirkulacijom čistog i ventiliranog zraka, koji se kroz podesive kanale prenosi i distribuira u komoru. Pečenje se odvija na plehovima, koji se spremaju na rotirajuća kolica. Proizvodi koji se peku obrađuju se ventiliranim zrakom, što omogućuje savršeno pečenje.

Rotaciona peć - Pekarstvo

Primjena

Unatoč tome što je posebno dizajniran za sve vrste peciva, zahvaljujući svom generatoru pare pogodan je i za sve vrste kruha (od 30 g do 2 kg) za male pekarske radnje. Svaka komora je u stvari nezavisbi modul koji drži sve elektronske kontrole i kontrole snage potrebne za rad. Vanjski dio izrađen je od obojenog čeličnog lima, prednja strana je izrađena od nehrđajućeg čelika 18/10 i potpuno je izolirana od komore za pečenje. Po potrebi modul se može isporučiti s nezavisnim generatorom pare, koji se može ugraditi u sam modul i lako instalirati, čak i ako je pećnica već postavljena. Modul se može instalirati bez intervencije specijaliziranih montera: jednostavno ga treba postaviti na licu mjesta i spojiti na mrežu. Elektronske komande postavljene su na prednjoj strani i omogućuju stalan i neposredan pregled svih parametara pečenja.

smart_control_unit

PAMETNA ELEKTRONSKA KONTROLA

SMART digitalna upravljačka jedinica s ekranom za kontrolu: temperature pečenja, vremena pečenja s završetkom alarma pečenja, vremena dovoda pare, osvjetljenja, otvaranja / zatvaranja ventila za isparavanje.

smart_control_unit

I BAKE

Upravljačka ploča I BAKE uključuje najviši nivo tehnologije u ekranu osjetljivom na dodir. Osim funkcija upravljačke jedinice SMART, ona također uključuje upravljanje energijom, programiranje sedmičnog pokretanja i memorijski prostor za do 100 programa za pečenje.

perfect_baking_icon

SAVRŠENO PEČENJE

Fleksibilan, pogodan za pečenje kruha različitih veličina kao i peciva / kolača. Idealno za svaku situaciju: ventilator za recirkulaciju zraka u dvije brzine u komori za pečenje (opcija): velika brzina za pečenje kruha i standardna peciva / kolače; mala brzina za pečenje laganih i osjetljivih proizvoda.

stem_control

MAKSIMALNA KONTROLA PARE

Zahvaljujući kaskadnom generatoru pare koji je sastavljen od pojedinačnih elemenata od lijevanog željeza i koji pokrivaju cijelu stražnju stijenku pećnice, isporuka pare obiluje i u potpunosti omotava proizvod, što daje izvrsne rezultate.

pouzdano-i-efikasno

IZVRSNA I EFIKASNA

Visoke performanse s kvalitetnim detaljima garantuje savršeno pečenje. Efikasan vodoravni protok zraka u pozitivnom pritisku i protok isparenja osigurava osjetljiv prijenos topline na proizvod.

reduced_consumption_icon

REDUCIRANA POTROŠNJA

Smanjena potrošnja energije zahvaljujući sistemu REC (Reduced Energy Consumption) koji jamči izuzetno nisku potrošnju energije u plinskoj i električnoj verziji.

vrh-tehnologija

VRHUNSKA TEHNOLOGIJA

Rotaciona pećnica rezultat je vrhunske tehnologije koja okuplja praktičnost upotrebe i minimalnu potrošnju energije. Dostupno u izvedbama s benzinom, loživim uljem ili električnim pogonom, svestrana je i robusna pećnica koja zadovoljava sve potrebe. Upravljačka ploča I BAKE uključuje najviši nivo tehnologije u ekranu osjetljivim na dodir.