
NAŠ SAVJET
Ostaci tijesta ni u kom slučaju ne smiju završiti u smeću. njih možete upotrijebiti tako što ćete dodati sir i pripremiti štapiće od sira.
Sastojci za 2.400 g.
Sastojci za tijesto
• 1.000 g brašna (W 700)
• 485 g vode (4°C)
• 15 g soli
Sastojci za kremu
• 900 g SENNA Ziehplatte (20°C do 23°C)
Priprema
Brašno, vodu i so dobro izmiješati dok ne dobijete glatko tijesto. Tijesto prekriti i ostaviti da miriuje na hladnom oko 30 minuta. Za ovo vrijeme tijesto se može relaksirati, čime se može spriječiti pucanje tijesta tokom laminacije.
Poslije pauze umetnite margarin (SENNA Ziehplatte) u tijesto pomoću jedne trojke i jedne četvorke. Na početku će svaki prevoj povući tijesto iz laminatora za 90°, zarolati ga par milimetara, a zatim ponovo razvući. Na ovaj način izbjegavamo pucanje tijesta sa jedne strane.
Zatim, tijesto ponovo ostaviti na hladnom da odmara 30 minuta i na kraju ponovo napraviti jednu trojku i jednu četvorku.
Sada tijesto možete obrađivati po želji. Na kraju se finalni proizvod (tijesto) peče na 210°C.
