Naš partner – Giotec

Giotec S.r.l. je osnovan 1995. godine zahvaljujući preduzetničkom duhu njegovog osnivača čije ime je zvao Enzo Girardello i koji je imao značajno iskustvo u sektoru.

Proizvodnja mašina za pekarstvo i tvornice tjestenine počinje 2003. godine i unutar nekoliko godina proširuje asortiman na dvostruke miksere, dvocilindrične i četverocilindrične glodarice, mašine za miješanje i doziranje tijesta. Godine 2008. Giotec uzima učešće u najznačajnijim sajmovima u Italiji i inostranstvu.

Kompanija trenutno izvozi svoje proizvode u zemlje članice Europske unije kao i ostale zemlje koje nisu članice Europske unije a zahvaljujući činjenici da je tržište prepoznalo kvalitet i pouzdanost Giotec mašina. Giotec permanentno ulaže u istraživanje i razvoj što je rezultiralo uspostavljanjem sopstvenog tehničkog odjela. Sve Giotec mašine su označene sa CE.

Prostori u kojima kompanija posluje prostiru se na više od 2000 kvadratnih metara. Zgrada u kojoj se nalazi proizvodnja i prodajni uredi smještena je u mjestu Marano Vicentino u provinciji Vićenca (it. Vicenza), jednom od brojnih industrijskih oblasti u sjevero-istočnoj Italiji.

Sve ove karakteristike čine Giotec stabilnom i fleksibilnom kompanijom koja može brzo zadovoljiti potrebe svojih klijenata.