backaldrin-logo_new

Vodeći svjetski proizvođač sirovina za pekarstvo

Backaldrin je međunarodna kompanija koja razvija pekarsku industriju, kreira inovativna rješenja i visokokvalitetne sastojke za pekarstvo od 1964. godine. Sa oko 1000 zaposlenih Backaldrin opslužuje pekarsku industriju u preko 100 zemalja širom svijeta. Asortiman proizvoda uključuje više od 700 proizvoda koji se koriste za različite pekarske proizvode. Backaldrin je osnovan u Beču 1964. godine a sjedište kompanije je locirano u austrijskom gradu Astenu od 1968. godine. Tokom prethodnih 50 godina kompanija kontinuirano raste.

Backaldrin je internacionalna kompanija koja ima proizvodnju u još 7 zemalja osim Austrije: Jordan, Švicarska, Meksiko, Južna Afrika, Ukrajina, Rusija i Kina. Također Backaldrin je vlasnik kompanija u 17 zemalja te ima partnere na svim kontinentima širom svijeta. Za industrijske i komercijalne pekare Backaldrin nudi proizvodni asortiman koji uključuje visokokvalitetne žitarice i aditive za pekarstvo, kiselo tijesto, specijalne mikseve za hljeb, peciva i slastice, začine za hljeb kao i različite nadjeve i arome. Backaldrin svojim partnerima prenosi znanje od razvoja prozvoda do savjetovanja i praktične obuke.

Kompanija je sponzor juniorskog i profesionalnog sporta sa svojim brendom Kornspitz, koji je ujedno i najpoznatiji brend kompanije a pod motom: “Isto kao na poslu, u školi ili tokom odmora vrhunski rezultati u sportu su mogući jedino uz pravi odabir ishrane”.

Kompanija je izgradila muzej PANEUM koji je posvećen pekarstvu te u sklopu njega Centar za informacije o kupcima, forum događanja kao irazličite postavke tematskih izložbi Jedan od ciljeva Backaldrina je da pokaže važnost hljeba tokom historije čovječanstva te na taj način potrošačima prenijeti i vrijednosti koje su utemeljene na pekarstvu i proizvodnom asortimanu kompanije – kvaliteti, idejama,raznolikosti i napretku.

Ukusi su različiti i o njima se ne raspravlja. Backaldrin u svom proizvodnom programu nudi sastojke za pekarske proizvode koji će zadovoljiti sve ukuse.

Za kraj možete pogledati i korporacijski video…