Montaža za samo 3 sata - modularne peći TagliaviniIdealne za pečenje peciva, focaccia i sve tipove hljebova.

Modularne peći Tagliavini koncipirane su na principu sastavljanja modula prema potrebi korisnika. Sastoje se od komora koje su zasebni moduli u koje je inkorporirana Tagliavini tehnologija električnih pećnica. Svi moduli su napravljeni u raznim tehničkim i dimenzionalnim opcijama što omogućava prilagođavanje i ubrzavanje proizvodnog procesa te uklapanje u dostupne dimenzije prostora sa kojim korisnik raspolaže. Prednji dio i kučište su izrađeni od nehrđajućeg čelika što ih praktično čini neuništivim.

Upravljanje sa funkcijama peći se vrši preko I BAKE panela sa ekranom osjetljivim na dodir.

Temperatura

Postavke temperature se održavaju sa maksimalnom i konstantnom preciznošću tokom procesa pečenja. Dvostruki digitalni displej simultano pokazuje trenutnu temperaturu iz komore i temperaturu postavljenu od strane korisnika.

Snaga

Ekskluzivna funkcija kontrolne jedinice je da može kontrolisati snagu prikladnu vrsti proizvoda koji se nalazi u pećnici. Svaki proizvod zahtjeva različiti proces pečenja u zavisnosti od načina pripreme, njegove težine, potrebne temperature itd.

Distribucija snage

Nakon što su temperatura i procenat snage adekvatno postavljeni, kasnije se mogu distibuirati između vrha i dna pećnice u zavisnosti od potrebe proizvoda koji je u pećnici što garantuje savršeno ispečen proizvod sa gornje i donje strane.

Programiranje

Proset sedmični programator omogućava postavljanje temperature za svaku od komora zasebno.

Na slikama možete pogledati montažu modularne peći Tagliavini EMT 6/4060 kod našeg kupca koju smo izvršili za samo tri sata.