Modularne peći Tagliavini

Modularne pećnice Tagliavini su jedinstvene zahvaljujući novim izmjenama i prednostima zahvaljujući električnom napajanju s elektronskim upravljanjem mikroprocesora. Uz savršeno pečenje, prednosti ove pećnice uključuju i fleksibilnost u korištenju, čistu energiju, jednostavnu instalaciju i iznad svega uštedu troškova.

Primjena

Iako su posebno dizajnirane za sve vrste peciva, peciva i ravnih kruhova, zahvaljujući svom generatoru pare, modularne peći pogodne su i za sve vrste hljeba (od 30 g do 2 kg) za manje pekarske radnje. Svaka komora je u stvari nezavisni modul koji drži sve elektronske kontrole i kontrole snage potrebne za rad. Vanjski premaz izrađen je od obojenog čeličnog lima, prednja strana je izrađena od nehrđajućeg čelika 18/10 i potpuno je izolirana od komore za pečenje. Po potrebi modul se može isporučiti s neovisnim generatorom pare, koji se može ugraditi u sam modul i lako instalirati, čak i ako je pećnica već postavljena. Modul se može instalirati bez intervencije specijaliziranih montera: jednostavno ga treba postaviti na licu mjesta i spojiti na mrežu. Elektronske komande postavljene su na prednjoj strani i omogućuju stalan i neposredan pregled svih parametara za pečenje.

smart_control_unit

PAMETNA ELEKTRONSKA KONTROLA

SMART digitalna upravljačka jedinica s ekranom za kontrolu: temperature pečenja, vremena pečenja s završetkom alarma pečenja, vremena dovoda pare, osvjetljenja, otvaranja / zatvaranja ventila za isparavanje.

smart_control_unit

I BAKE

Upravljačka ploča I BAKE uključuje najviši nivo tehnologije u ekranu osjetljivom na dodir. Osim funkcija upravljačke jedinice SMART, ona također uključuje upravljanje energijom, programiranje sedmičnog pokretanja i memorijski prostor za do 100 programa za pečenje.

perfect_baking_icon

SAVRŠENO PEČENJE

Ekskluzivno dizajnirani oklopni elementi otpornosti ugrađeni su direktno unutar komore za pečenje, i na vrhu i na dnu, postavljeni su na udaljenosti od 5 cm, što stvara veću površinu za grijanje kako bi se zajamčilo ujednačeno pečenje. Toplina se oslobađa ravnomjerno u cijeloj komori za pečenje i peče proizvod ravnomjerno.

stem_control

MAKSIMALNA KONTROLA PARE

Potpuno automatizirana kontrola regulacije i ispuštanja pare (ručni ventil dostupan na zahtjev).

reduced_consumption_icon

REDUCIRANA POTROŠNJA

Smanjena potrošnja energije zahvaljujući sistemu REC (Reduced Energy Consumption) koji garantuje izuzetno nisku potrošnju energije čak i do 30% u odnosu na slične pećnice.

icona_cella-levitazione

ZAŠTITNA ĆELIJA (OPCIONALNO)

Komora blok se može postaviti na potpornu bazu sa točkovima ili na zaštitnu ćeliju na točkovima.

icona_temperature

RAZLIČITE TEMPERATURE

Svaka komora djeluje poput zasebne pećnice koja se svaka posebno kontroliše kroz elektronsku opremu za upravljanje, komandu i napajanje potrebnu za pojedinačni rad.