

NAŠ SAVJET
Količina vode koja se dodaje u tijesto zavisi od tipa paradajza koji se koristi (sušeni komadići ili sušeni paradajz u ulju) Podesite količinu paradajza i maslina za vašu prozvodnu liniju.
Sastojci za tijesto
- 10 kg pšeničnog brašna T 700 / 550
- 0,5 kg KurkumaMix (3465)
- 7,5 kg vode (.cca)
- 300g. svježeg kvasca
- 250 g. soli
- 500g maslinovog ulja
- 1,5 kg komadića paradajza ili sušenog paradajza
- 1 kg narezanih crnih maslina
Od gore navedenih sastojaka dobije se 21,55 kg tijesta, što je dovoljno za 53 komada. Težina skaliranja: 400 g.
Bitne informacije
Vrijeme miješanja:
- 4 – 6 minuta pri niskoj brzini miješanja
- 6 – 8 minuta pri visokoj brzini miješanja
Mješač: spiralni
Temperatura tijesta: 24 – 26 °C
Vrijeme stajanja tijesta: 20 – 30 minuta
Masa skaliranja: 200 g. – 600 g.
Debljina tijesta: cca. 10 mm
Temperatura pečenja: 230 – 240 °C
Vrijeme pečenja: 18 – 30 minuta
Priprema
Zamijesite sastojke zajedno da biste stvorili mekano tijesto. Pomješajte maslinovo ulje, komadiće paradajza (ili sušeni paradajz) i masline pri kraju miješanja. Nakon što tijesto odstoji, izvagati komade tijesta zatim oblikovati u loptice i kratko zarolati. Nakon kratkotrajnog stajanja tijesta, zaroloajte ga po dužini. Pospite podlogu sa raževim brašnom i postavite oblikovano tijesto na podlogu za pečenje ili podmetače. Ostavite tijesto da fermentira. Nakon završenog procesa fermentacije, pecite pogačice dok ne postanu zlatno-žute boje.