Kurkuma Baguette – Osnovni recept

NAŠ SAVJET 

Bageti se mogu uvaljati i u sjemenke što će dodatno ukrasiti pecivo.

Sastojci za tijesto

  • 10 kg pšeničnog brašna T 700 / 550
  • 0,5 kg KurkumaMix (3465)
  • 6,8 kg vode (.cca)
  • 260 g. kvasca
  • 210 g. soli

Od gore navedenih sastojaka dobije se 17,77 kg tijesta.

Bitne informacije

Vrijeme miješanja:

  • 4 – 6 minuta pri niskoj brzini miješanja
  • 4 – 7 minuta pri visokoj brzini miješanja

Mješač: spiralni
Temperatura tijesta: 26 -28 °C
Vrijeme stajanja tijesta: 5 -15 minuta
Masa skaliranja: 350 g. (baguette) / 80 g. (krušni valjak)
Parametar fermentacije: cca. 33 ° C / 75%
Temperatura pečenja: cca.  250 ° C u opadanju
Vrijeme pečenja: 20 – 25 minuta

Priprema

Zamijesite sastojke zajedno da biste stvorili srednje čvrsto tijesto. Nakon što tijesto odstoji izvagajte komade i oblikujte ih u kugle. Nakon kratke intermedijalne fermentacije, obradite tijesto po želji, lagano pospite sa raževim brašnom i stavite na fermentaciju. Nakon fermentacije, izrežite tijesto po želji. Pecite sa parom, i temperaturom u opadanju.

Ovaj recept je pogodan i za odgođenu fermentaciju.
Moguća kriva sporog tijesta:
1-2 sata na – 18 °C
Temperatura jezgre cca. 0 °C
15 – 17 sati na 2  sat na 15 °C
Nakon .cca 5 sati do 15 °C, zatim .cca
Ostaviti da fermentira i ispeći.