

NAŠ SAVJET
Bageti se mogu uvaljati i u sjemenke što će dodatno ukrasiti pecivo.
Sastojci za tijesto
- 10 kg pšeničnog brašna T 700 / 550
- 0,5 kg KurkumaMix (3465)
- 6,8 kg vode (.cca)
- 260 g. kvasca
- 210 g. soli
Od gore navedenih sastojaka dobije se 17,77 kg tijesta.
Bitne informacije
Vrijeme miješanja:
- 4 – 6 minuta pri niskoj brzini miješanja
- 4 – 7 minuta pri visokoj brzini miješanja
Mješač: spiralni
Temperatura tijesta: 26 -28 °C
Vrijeme stajanja tijesta: 5 -15 minuta
Masa skaliranja: 350 g. (baguette) / 80 g. (krušni valjak)
Parametar fermentacije: cca. 33 ° C / 75%
Temperatura pečenja: cca. 250 ° C u opadanju
Vrijeme pečenja: 20 – 25 minuta
Priprema
Zamijesite sastojke zajedno da biste stvorili srednje čvrsto tijesto. Nakon što tijesto odstoji izvagajte komade i oblikujte ih u kugle. Nakon kratke intermedijalne fermentacije, obradite tijesto po želji, lagano pospite sa raževim brašnom i stavite na fermentaciju. Nakon fermentacije, izrežite tijesto po želji. Pecite sa parom, i temperaturom u opadanju.
Ovaj recept je pogodan i za odgođenu fermentaciju.
Moguća kriva sporog tijesta:
1-2 sata na – 18 °C
Temperatura jezgre cca. 0 °C
15 – 17 sati na 2 sat na 15 °C
Nakon .cca 5 sati do 15 °C, zatim .cca
Ostaviti da fermentira i ispeći.